Greippi

Sopivan hapokasta ja mehukasta. Mielestäni ei tarvitse sokeria. Greipistä syödään pelkkä hedelmäliha, koska muu osa hedelmästä on niin sitkeää, että sitä voisi melkein tehdä jotain käsitöitä! Arvatkaas montako siementä tässä greipissä on? 44 kappaletta! Paikalliset sanovat, että siemenen kuin siemenen heittää multaan, niin sieltä pian kasvaa verso. Ajattelinkin joululoman jälkeen laittaa parvekkeelle ruukkuihin kasvamaan, ehkä en nyt greippejä, mutta ainakin salaattia ja tomaattia.


Muuten mango kausi alkaa joulun jälkeen ja tuossa takapihan puoleisella kujalla kasvaa mangopuu, joka ei ole kenenkään tontilla. Minä niin menen keräämään mangoja! Harmi kuin avokadopuu kasvaa juuri toisen tontin puolella niin niitä ei pääse keräämään. Ja ne muuten on luomuja täällä, eikä niitä kastella, että eivät ole ekopommeja. Kuten näin somessa jonkin avokado poikottivideon Etelä-Amerikan tuotannoista. Ilmasto on siis todella suotuisa hedelmien ja kasvisten viljelyyn. On kuumaa ja sataa useasti, melkein joka päivä vähän ripottaa jossain välissä, vaikkei olisi sadekausi meneillään.


Papaija

Todella mehukas ja pehmeän makuinen. Ilmeisesti papaijan maku jakaa mielipiteitä, koska moni sanoo, että ei syö sitä ellei laita limen mehua sekaan. Kokeilinkin limen ja sitruunan mehua papaijan kanssa ja voi vitsit, maku muuttui todella hyväksi! Ehkä papaija on aavistuksen verran tunkkainen ilman limeä, joka sopii mielestäni siihen paremmin. Itse asiassa, täältä (torilta tai kadulta, josta pääosin ostamme vihannekset ja hedelmät) on vaikea löytää keltaisia sitruunoita. Paikalliset puhuvat sitruunoista, vaikka ne ovat limejä. Sitruuna on ”keltainen sitruuna”, jota olen ostanut supermarketista. Ja tosiaan siemenet poistetaan (lusikalla helpoin) ennen syöntiä. En laskenut montako tuossa papaijassa oli!


Corosol

Corossol hedelmän latinankielinen nimi on Annona muricata, mutta se voidaan myös kutsua "Soursop" ,"Durian Blanda" “Sun Sun”tai "Custard Apple". Rakkaalla hedelmällä on varmaan yhtä monta niemä kuin kasvumaatakin. Corossolia kasvaa ainakin Aasiassa, Etelä-Amerikassa ja Afrikassa. Tämä hedelmä on kuin kirpeän makea karkki ananaksen muodossa! Nam! On aika kuituinen ja ajattelinkin kokeilla sitä smoothieen, koska voisi olla helpommin syötävä. Ja saisi Amonkin syömään useampia hedelmiä, hän ei syö edes ananasta sen koostumuksen takia! Corosolia pidetään terveyttä edistävänä hedelmänä ja sillä hoidetaan mm. Diabetestä ja ruoan sulatusvaivoja. Tämä yksilö on jo melkein liian kypsä, joten nopsaan smoothien tekoon! PS. Tein smoothien ja laskin huvikseni siementen määrän. 73 kappaletta! Jostain muuten luin, että näillä siemenillä voisi torjua ötököitä.. Hmm.. laitan korvan taakse!

Kuvat Canon 5d mark iii, sigma art 50mm sekä hetki ennen Abidjaniin lähtöä varustelin muutamilla filttereillä kameralaukkuani ja ostin alennuksesta 15 eurolla +4 kertaa suurentavan linssin. Sen nappasin 50mm linssin eteen ja toimii mielestäni hyvin tuohon hintaluokkaan nähden! Corossol oli vaikein kuvattava, johtui sen valkoisuudesta. Täytyypä harjoitella lisää!

#matka #blogi #perhe #elämää #Afrikassa #ulkomailla #Abidjan #Norsunluurannikko #Länsi-Afrikka #hedelmä #eksoottiset #hedelmät #corossol #greippi #papaija #valokuvaus


  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In