Monena vuonna  haaveilen joulumarkkinoista ja erityisesti ulkomaiden. Brysselin ja Pariisin markkinat on koettu ja nyt Abidjanin olikin vähän erilaisempi. Kauniita ja korkealaatuisia esineitä ja vaatteita, maukkaan näköisiä joulusyömisiä. Katsokaa tarkasti tuotteiden kuvia, koska niissä on oivallettu käyttää kierrätettyjä materiaaleja nerokkaasti. Onneksi muuten ei näkynyt mitään kiina kräsää!

Ehkä sitä joulufiilistä ei niin tullut, mutta ei se haitannut. Jotenkin muutenkaan en ole osannut ajatella joulun lähestymistä. Jotenkin se vaatisi sen kylmemmän ilmaston ja pimeyden! Ehkä olen ollut liian vähän aikaa ulkomailla tai Afrikassa, jotta en odottaisi neljän vuoden ajan vaihtumista.


Nämä markkinat järjesti Afric Art organisaatio, joka tuo näkyville paikallisten yrittäjien tuotteita ja järjestää matkoja ympäri Norsunluurannikkoa. Saatan päästä mukaan tähän organisaatioon, joka olisi aivan huippua! Yhdessä kuvassa onkin Amo Afric Artin vetäjän Samin kanssa.


Markkinoiden pitopaikkana oli Bushman Cafe, johon ihastuin ensisilmäyksellä! Kovin eivät he markkinoi paikkaansa, koska kadulla sisäänpääsyllä ei ollut minkään näköistä kylttiä. Kumminkin paikka tiedetään ja markkinoilla kävin 750 henkeä kahden päivän aikana. Aivan upea paikka, kerroksia kaksi tai kolme. Menin jo sekaisin, kun katselin kaikkea mielenkiintoista ympärilläni. Seinämaalauksia, taideteoksia, erilaisia seinäpintoja ja koriste-esineitä. Lisäksi nuo ihanat joulumyyjäisten tuotteet! Johan oli estetiikkaa yhdelle päivälle!

Tässä Bushmanista kuvia sekä paikallisten tuotteista. Musiikillisen taidepläjäyksen tarjosi kaksi kundia, jotka houkuttelivat mukaan "freestailee" mieheni. Lauleskelivat yhdessä ja hauskaa oli!Hyvää Itsenäisyyspäivän iltaa!

-Vilma#matka #blogi #perhe #elämää #Afrikassa #ulkomailla #Abidjan #Norsunluurannikko #Länsi-Afrikka #joulumarkkinat #paikalliset #yrittäjät #bushmancafe


  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In